Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cukorbetegeknek hasznos tippek
  2023-11-07 21:00:41, kedd
 
  Hasznos tippek 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők részére:

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő emberek számára kulcsfontosságú, hogy szigorú étrendet tartsanak és rendszeresen mozogjanak. Mutatunk is néhány tippet a vércukorszint és a koleszterinszint csökkentése érdekében. Ezek a tanácsok nemcsak cukorbetegek számára hasznosak, hanem mindenkinek, aki szeretne vigyázni az egészségére.

A cukorbeteg személyeknek szem előtt kell tartaniuk, hogy az összetett szénhidrátok jobbak, mint az egyszerű szénhidrátok. Az összetett szénhidrátok ugyanis nagyon hatékonyak a vércukorszint szabályozásában. Milyen összetett szénhidrátok segíthetnek? Például ilyen a zab és az árpa. Az is elemi, hogy az étkezések során fogyasszon alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, fehérjékben gazdag hüvelyeseket és sovány húsokat.

Ha cukorbeteg, akkor ne hagyja ki a reggelit és más étkezést sem, mert emiatt drasztikusan lecsökkenhet a vércukorszint. Azok, akik kihagyják a reggelit, hajlamosak többet enni a következő étkezés során, ami hirtelen glükózemelkedést okozhat. Inkább együnk többször kevesebbet, így a vércukorszintünk sem fog ingadozni.

Az alacsony glikémiás indexű gyümölcsök nagyszerű energia- és táplálékforrást jelentenek a cukorbetegek számára. Az olyan gyümölcsök, mint az alma, a körte és a cseresznye, alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, lassabban emésztődnek, és így segítenek fenntartani a glükóz folyamatos felszabadulását. Étkezést követően azonban ne fogyasszunk gyümölcsöt, mert az a vércukorszint hirtelen megugrásához vezethet.

Ha cukorbetegként megéhezünk két étkezés között, akkor az egyik legjobb nassolnivaló nem más, mint a dió. A dió a glükóz lassú felszabadulását okozza. Nemcsak könnyen eltelít, hanem egészséges zsírokat is tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a magas koleszterinszintet, a magas vérnyomást és a szívbetegségeket.

Cukorbetegként az is hasznos, ha főzés és sütés során nemcsak egyféle olajat használunk, hanem többféle olaj keverékével dolgozunk a konyhában. A fitokemikáliákban gazdag olajok ugyanis olyan antioxidánsokat biztosítanak, amelyek semlegesítik a szabad gyököket, és csökkentik a szervezetben kialakult gyulladásokat is. Ez nemcsak a vércukorszint szabályozásában segít, hanem a vérnyomás és a koleszterinszint kordában tartásában is.

Amennyiben Ön cukorbeteg, akkor kerülje a feldolgozott élelmiszereket, hiszen tele vannak egészségtelen zsírokkal, sóval és cukorral.

Mindenképpen adjon az étrendjéhez rostokban gazdag táplálékokat, ugyanis a rostok a glükóz lassú lebomlását segítik. A magas sóbevitel sem javasolt, hiszen a túlzott sófogyasztás megemeli a vérnyomást.

Figyeljen a telített zsírok bevitelére, mivel ezek megemelik a koleszterinszintet. A rendszeres folyadékfogyasztásról se feledkezzen el, mert ez segíti, hogy mindig hidratált maradjon.

A fahéj egy nagyon ízletes fűszer. Azok, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, nagyon kedvelik, hiszen kiváló édesítő hatással rendelkezik, mindeközben szabályozza a vércukorszintet. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a fahéj csökkenti az éhgyomri vércukorszintet.

A gyömbér antidiabetikus, antioxidáns és hipolipidémiás tulajdonságai segítenek a vércukorszint szabályozásában. A gyömbér csökkenti az oxidációt és növeli az inzulinérzékenységet. Ezen kívül a gyulladásos és emésztési panaszok egyik legjobb természetes orvossága.

A fokhagyma is segíthet a vércukorszint szabályozásában. Számos tanulmány szerint pedig támaszunk lehet a cukorbetegséghez kapcsolódó szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: koleszterinszint, szívbetegségeket, cukorbetegségben, cukorbetegséghez, vércukorszintünk, glükózemelkedést, táplálékforrást, szabályozásában, felszabadulását, vércukorszintet, antioxidánsokat, kulcsfontosságú, cukorbetegként, hipolipidémiás, antidiabetikus, élelmiszereket, vércukorszint, megelőzésében, tulajdonságai, egészségtelen, tejtermékeket, gyulladásokat, hüvelyeseket, táplálékokat, biztosítanak, szénhidrátok, sófogyasztás, szervezetben, semlegesítik, cukorbetegek, zsírtartalmú, drasztikusan, rendelkeznek, lecsökkenhet, feldolgozott, mindenképpen, 2-es típusú, koleszterinszint csökkentése, tanácsok nemcsak, cukorbeteg személyeknek, összetett szénhidrátok, egyszerű szénhidrátok, vércukorszint szabályozásában, étkezések során, következő étkezés, alacsony glikémiás, cukorbetegek számára, olyan gyümölcsök, glükóz folyamatos, egyik legjobb, glükóz lassú, magas vérnyomást, Amennyiben Ön,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogy lehet megtartani  Reggel van  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png kislány  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png ház  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mindig jusson idő nevetni  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem számIt  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Neked tudnod kell  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Idő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png rózsa csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einsteinről  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Egy lelki imádság  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Tanuld meg ezt a versemet  Mai harmónia kártyám  Egy bizonyos határt  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó éjszakát  Nagyon különös  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  Mai harmónia kártyám  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einstein gondolata  Png kutya  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  A televizió nem a kultúrát kép...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png fotel  Szép estét  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Hiányzik  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
2-es típusú, koleszterinszint csökkentése, tanácsok nemcsak, cukorbeteg személyeknek, összetett szénhidrátok, egyszerű szénhidrátok, vércukorszint szabályozásában, étkezések során, következő étkezés, alacsony glikémiás, cukorbetegek számára, olyan gyümölcsök, glükóz folyamatos, egyik legjobb, glükóz lassú, magas vérnyomást, fitokemikáliákban gazdag, szabad gyököket, szervezetben kialakult, koleszterinszint kordában, feldolgozott élelmiszereket, étrendjéhez rostokban, magas sóbevitel, túlzott sófogyasztás, telített zsírok, nagyon ízletes, eddigi vizsgálatok, fahéj csökkenti, éhgyomri vércukorszintet, gyömbér antidiabetikus, gyömbér csökkenti, cukorbetegséghez kapcsolódó, koleszterinszint, szívbetegségeket, cukorbetegségben, cukorbetegséghez, vércukorszintünk, glükózemelkedést, táplálékforrást, szabályozásában, felszabadulását, vércukorszintet, antioxidánsokat, kulcsfontosságú, cukorbetegként, hipolipidémiás, antidiabetikus, élelmiszereket, vércukorszint, megelőzésében, tulajdonságai, egészségtelen, tejtermékeket, gyulladásokat, hüvelyeseket, táplálékokat, biztosítanak, szénhidrátok, sófogyasztás, szervezetben, semlegesítik, cukorbetegek, zsírtartalmú, drasztikusan, rendelkeznek, lecsökkenhet, feldolgozott, mindenképpen, megugrásához, személyeknek, nassolnivaló, rendszeresen, segíthetnek, vizsgálatok, feledkezzen, természetes, rendelkezik, érrendszeri, csökkentése, étrendjéhez, gyulladásos, fehérjékben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.